IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтинява за втори ден заради засилването на долара

Енергийната суровина поевтиня с 1,1% вчера на Нюйоркската петролна борса

08:58 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтинява за втори ден заради засилването на долара

Цената на петрола върви надолу за втори пореден ден по време на днешната електронна търговия в Азия и падна под 84 долара за барел. Поскъпването на щатския долар срещу повечето други основни валути допринесе за това, както и очакванията, че петролните запаси на САЩ ще продължат да се увеличават.

Енергийната суровина поевтиня с 1,1% вчера на Нюйоркската петролна борса, след като доларът тръгна нагоре заради подновените притеснения за дълговата криза в Гърция. Повод за това даде изказването на немския канцлер Ангела Меркел, която заяви, че решението за спасяване на Гърция не е окончателно.

Американският лек суров петрол с доставка през юни поевтинява с 63 цента, или 0,8%, до 83,57 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Цената на юнските петролни фючърси завърши вчерашната сесия с понижение от 92 цента до 84,20 долара за барел.

Междувременно петролът сорт брент поевтинява с 0,1% до 86,80 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Лондонската петролна борса. Цената му се понижи с 42 цента, или 0,5%, за да завърши вчерашната борсова сесия на ниво от 86,83 долара за барел, предаде Bloomberg.

Щатската валута поскъпва от началото на тази седмица заради очаквания, че Федералният резерв може да оповести утре, че ще вземе нови мерки за затягане на паричната си политика заради укрепването на американска икономика.

Решението на Републиканците в щатския Сенат да блокират началото на дебата върху закона за реформи във финансовия сектор също хвърли сянка на финансовите пазари. Демократите в САЩ предлагат ново законодателство за регулиране на деривативните финансови инструменти, което според анализатори ще ограничи възможностите за печалба от търговия с енергийни суровини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още