IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Advent придоби британска верига за мека мебел

По непотвърдена информация цената по сделката е 500 млн. паунда

17:07 | 26.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Advent придоби британска верига за мека мебел

Инвестиционният фонд Advent International е сключил споразумение за придобиването на DFS, компания за продажби на дребно на мека мебел във Великобритания, съобщиха от фонда.

Стойността на сделката не се обявява официално, но по информация на Ройтерс става дума за 500 млн. паунда (769 млн. долара).

Базираната в Донкастър DFS има мрежа от 74 магазина за мека мебел във Великобритания, като за нея работят над 2600 души. По данни на Advent компанията е лидер на пазара на мека мебел на Острова.

Advent инвестира в сферата на продажбите на дребно, потребителските стоки и развлеченията от 1984 г. През последните 10 години фондът е направил над 25 инвестиции в тези сектори в Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Азия. Последните инвестиции в сферата на продажбите на дребно включват Poundland и Fat Face (Великобритания), Charlotte Russe и Lululemon (Северна Америка), Gerard Darel и Stokomani (Франция) и Takko (Германия).

Последната инвестиция в България пък е тази в Девин АД.

В началото на годината от Advent съобщиха, че през тази година планират да увеличат инвестициите си в Централна и Източна Европа с до 50%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още