IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 26% скачат продажбите на Toyota въпреки разкритите технически проблеми

През миналия месец Toyota, в чиято група влизат и камионите Hino, както и компактните Daihatsu, е продала общо 876 126 автомобила

08:49 | 26.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
С 26% скачат продажбите на Toyota въпреки разкритите технически проблеми

Японският автомобилен гигант Toyota обяви в понеделник, че световните му продажби са скочили с 26,3 на сто през март спрямо същия месец на миналата година.

Ръстът е факт въпреки многобройните проблеми на компанията напоследък, свързани с изтеглянето на коли от различни световни пазари, което сериозно наруши градения дълги години имидж на производителя с едни от най-сигурните автомобили.

През миналия месец Toyota, в чиято група влизат и камионите Hino, както и компактните Daihatsu, е продала общо 876 126 автомобила спрямо 693 759 година по-рано. Това съобщи говорителят на компания Пол Ноласко, цитиран от АФП.

Продажбите в Япония са се увеличили с 37,2% до 293 653 броя.

Все пак трябва да се има предвид, че базата, с която се сравняват мартенсктие продажби, е много ниска, тъй като март 2009 беше един от най-слабите месеци за автомобилния пазар по света вследствие на икономическата криза.

Производството на компанията през миналия месец е нараснало с 82,2 на сто на годишна база и достига 860 534 автомобила, се уточнява в съобщение на Toyota.

Компанията трябваше да изтегли над 10 млн. коли по света в последните месеци заради серия от технически проблеми, сред които такива с педала на газта. Поради това, че се е забавила с оповестяването на проблемите, Toyota беше глобена с 16,4 млн. долара в САЩ, най-голямата глоба, налагана на автомобилостроител в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 26.04.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още