IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Частни клиники в Румъния планират над 150 млн. евро инвестиции за 2 години

Това е рекордно високо ниво и е повлияно от скорошното навлизане на инвестиционни фондове и от значителния потенциал за ръст

16:01 | 24.04.10 г.
Частни клиники в Румъния планират над 150 млн. евро инвестиции за 2 години

Водещите компании в сектор на частните медицински услуги в Румъния ще инвестират над 150 млн. евро в медицински обекти до 2011 г., като над 70 млн. евро ще бъдат инвестирани в рамките на текущата година, сочи анализ на Ziarul Financiar на базата на данни от компаниите. 

Това е рекордно високо ниво за пазара и е повлияно от скорошното навлизане на инвестиционни фондове в акционерната структура на водещите компании, както и от значителния потенциал за ръст.

„Доскоро можеше да се работи с хиляди, стотици хиляди или един милион евро най-много“, коментира Роберт Сербан, който контролира веригата Gral Medical.

Общо 13 клиники са обявени тази година, а седемте проекта за болници ще се реализират и през 2011 г.

MedLife е обявила инвестиции за над 20 млн. евро, Centrul Medical Unirea - 30 млн. евро (за две години), Gral – 3,5 млн. евро, Sanador - 40 млн. евро, като само инвестицията в болничната сграда възлиза на 33 млн., Euroclinic - 1 млн. евро, Romar - 8-9 млн. евро, Medicana - над 22 млн. евро и Medicover - 40 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още