IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox надмина прогнозите на пазара въпреки отчетена загуба за тримесечието

Ако се изключат извънредните разходи, Xerox има печалба на акция в размер на 18 цента, или шест пъти над очакванията на пазара

17:39 | 23.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Xerox надмина прогнозите на пазара въпреки отчетена загуба за тримесечието

Американският производител на принтери и фотокопирни машини Xerox отново регистрира загуба за първото тримесечие след придобиването на компанията за услуги ACS, предаде АФП.

Отрицателният резултат за периода възлиза на 34 млн. долара, но въпреки това данните се оказаха по-добри от средните прогнози на анализаторите.

Ако се изключат извънредните разходи около покупката и обявеното преди три месеца преструктуриране, Xerox има печалба на акция в размер на 18 цента, или шест пъти над очакванията на пазара.

За настоящото тримесечие от групата очакват печалба на акция в границите на 20 и 22 цента, докато прогнозите на анализаторите бяха за 18 цента на брой.

Продажбите за януари – март 2010 са се увеличили с 33% на годишна база до 4,721 млрд. долара при прогнози на пазара за 4,65 млрд. долара.

От компанията уточняват, че резултатите им отразяват подобреното търсене на принтери от малки и средни компании, предимно на развиващите се пазари.

Към момента на петъчната борсова търговия в Ню Йорк акциите на Xerox поскъпват със 7,66% до 11,25 долара за ценна книга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още