IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът продължава да поевтинява

Черното злато губи позиции, като отново отстъпва минимално, котировките трайно остават под $84 за барел

09:10 | 23.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът продължава да поевтинява

Цената на петрола трайно се задържа под 84 долара за барел, натиснат от силния ръст на американския долар спрямо еврото, който ограничава интереса към инвестициите в суровини.

Вчера на борсата в Ню Йорк цената на петрола отстъпи с минималните два цента до 83,70 долара за барел, а тази сутрин спадът се задълбочва с 0,4 на сто до 83,40 долара за барел.

Въпреки това обаче черното злато се е насочило към седмичен ръст, макар той да е в рамките на половин процент. Миналата седмица котировките исгубиха около 2 на сто от стойността си, припомня Bloomberg.

Подкрепа на петрола през тази седмица оказаха благоприятни данни за продажбите на съществуващи жилища и седмиченият спад на молбите за помощ при безработица. При продажбите на жилища е бил отчетен първи ръст от четири месеца, а молбите за помощ намаляха за пръв път от три седмици.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта брент се понижи с 3 цента, а днес отстъпва с още 0,5 на сто до 85,32 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още