IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nestle с 4,4% ръст в приходите от продажби

Компанията е потвърдила прогнозите си за настоящата година

17:26 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Nestle с 4,4% ръст в приходите от продажби

Швейцарската компания Nestle регистрира ръст от 4,4% в приходите си от продажби за първото тримесечие на годината до 24,6 млрд. долара, съобщава MarketWatch.

От съобщение на компанията пък става ясно, че органичният растеж на приходите й за периода възлиза на 6,5%, като се уточнява, че за получаването на това изменение не са взети предвид негативните валутни разлики и извършени придобивания и продажби на подразделения на групата.

През цялата минала година швейцарската компания отчете 4,1% ръст в приходите от продажби на основните си продукти.

Най-големият производител на храни в света е потвърдил прогнозата си за настоящата година, която предвижда по-висок растеж при храните и напитките отколкото през 2009.

За добрите резултати за тримесечието допринася бизнесът с елитното кафе Nespresso, като се очаква до края на годината да бъдат открити 40 нови бутика.

Най-силен е растежът на продажбите в региона на Азия, Океания и Африка (10,3%). В Европа той е 5,1%, а в двете Америки – 3,4%.

Бизнесът със сладолед на компанията също е разширил пазара си. Фармацевтичния бизнес на Nestle пък е отчел ръст от 10,5% на сравнителна база.

Ръстът при бебешките и детските храни е 6,5%, а в САЩ и много развиващи се пазари той е двуцифрен.

„Силните ни продажби през първото тримесечие потвърждават, че се възползваме от възможностите в различните сегменти на бизнеса, и то - в условията на сложна икономическа обстановка по света“, е заявил Паул Булке, главен изпълнителен директор на компанията.

Според анализатори на Jefferies International силните резултати потвърждават прогнозата им за органичен растеж на продажбите на Nestle от 6,5% и ръст на печалбата от 15% до 2014.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още