IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на Goldman отвърна на атаките срещу банката

Лойд Бланкфейн е провел серия разговори, в които описва случващото се като „политическа атака“, целяща да се навреди на Америка

12:12 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на Goldman отвърна на атаките срещу банката

Шефът на обвинената в пазарна манипулация американска банка Goldman Sachs Лойд Бланкфейн започна контраатака срещу регулаторните органи в страната.

В серия от телефонни разговори с клиенти и партньори на финансовата институция той е обяснил, че случващото се представлява политическа акция, целяща сриване на репутацията на Goldman.

Един от хората, разговаряли с Бланкфейн, е посочил, че разследването на регулаторите срещу банката има политически мотиви и че то неминуемо ще „навреди на Америка“, предава Financial Times.

Шефът на банката е започнал кампанията, за да върне доверието на бизнес партньорите след обвинението, че Goldman Sachs е създала и продала ценни книжа, за които е знаела, че ще бъдат неуспешна инвестиция. Спадът в доверието пък моментално е довел до атаки срещу банката от основните й конкуренти с цел "отмъкване" на клиенти и пазарен дял.

В разговорите с шефове на фондове за дялови инвестиции и други инвестиционни дружества Бланкфейн е оставил впечатление, че банката е твърдо решена и готова да се бори в съда, за да докаже правотата си.

„Той бе много агресивен“, посочва друг от говорилите с шефа на банката. „Смята, че правителството иска да ги унищожи, че са под обсада и че случващото се има изцяло политически характер“, допълва източникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още