IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи рейтинга на Toyota и му постави негативна перспектива

Очакванията на агенцията са слабата рентабилност на компанията да се запази заради разходите по изтеглянето на коли от пазара

09:42 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Moody's понижи рейтинга на Toyota и му постави негативна перспектива

Рейтинговата агенция Moody's влоши рисковия профил на японската компания Toyota, понижавайки нейния рейтинг с една степен до Аа2. Освен това на рейтинга бе поставена негативна перспектива, което вероятно ще доведе до по-нататъшното му намаляване.

Причина за решението на Moody's са очакванията за влошаване на резултатите на Toyota заради големите проблеми, които компанията среща с дефекта при педалите за газта. Заради него от пазара бяха изтеглени огромни количества коли, а американските власти наложиха рекордна глоба на компанията от 16,4 млн. долара.

„Понижаването на рейтинга отразява продължаващото ниско ниво на рентабилност на Toyota, което ние очакваме да се запази за дълъг период“, съобщават от Moody's, цитирани от CNBC.

През февруари от Toyota обявиха, че разходите по изтеглянето на проблемните автомобили ще възлязат на 2 млрд. долара.

Въпреки всичко от Moody's очакват Toyota да остане водещ производител на автомобили и компанията вероятно ще успее да спечели отново по-висок рейтинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още