IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Замесваният в измами на Goldman Джон Полсън оптимист за икономиката

Финансистът, който е залагал масирано срещу ипотечния пазар, вече вярва в доброто бъдеще на американската икономика

20:37 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Замесваният в измами на Goldman Джон Полсън оптимист за икономиката

Джон Полсън, чието име доби силна популярност през последната седмица заради обвиненията в пазарна манипулация, отправени пред Goldman Sachs, вече е отпимист за бъдещето на американската икономика.

По време на разговор с инвестири днес Полсън посочи, че по-рано тази година се е опасявал от втора вълна на рецесията и нов спад. В момента обаче той „не се притеснява изобщо от това”, предава Market Watch.

Далеч по-вероятно към момента е V-образното възстановяване на икономиката на САЩ, а през 2011 година можело да се очаква ръст на цените на жилищата на САЩ от 8-10 на сто.

Корпоративните печалби надвишават пазарните очаквания, а фондовият пазар е по-силен, отколкото се смята. Кредитният пазар също вече бил стабилен и може да се очаква скоро развитие и при четвъртия стълб на финансовите пазари – цените на жилищата, убеден е Полсън.

Джон Полсън е известен с това, че фондовете му залагаха силно срещу ипотечния пазар в началото на финансовата криза. Тогава те постигнаха силни печалби от спада в цените на жилищата и увеличението на лошите кредити.

През последната седмица обаче стана ясно, че заедно с Goldman, Полсън вероятно е манипулирал пазара, създавайки инвестиционни инструменти, срещу които самият той е залагал.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още