IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Coca-Cola с ръст от 19%

Основна заслуга за подобряването на резултатите имат продажбите извън американския пазар

15:56 | 20.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Coca-Cola с ръст от 19%

Най-голямата компания за производство на безалкохолни напитки в света – американската Coca-Cola, обяви ръст на печалбата си от 19 на сто за първото тримесечие на годината. За това е допринесло силното представяне на продуктите на компанията на външните пазари.

Това е компенсирало значителното намаление на разходите на американските потребители заради кризата.

Печалбата на Coca-Cola за тримесечието до 2 април е в размер на 1,61 млрд. долара, или 69 цента на акция, спрямо печалба от 1,35 млрд. долара, или 58 цента на акция за същия период на миналата година.

Приходите на компанията нарастват с 5 на сто до 7,53 млрд. долара.

Резултатите на Coca-Cola са сред малкото, които се оказаха под очакванията на пазарните анализатори за големите компании в САЩ. Прогнозите бяха за печалба от 75 цента на акция при приходи от 7,72 млрд. долара, предава АР.

Най-силно се подобряват резултатите на Coca-Cola в Евразия и Африка, където обемите на продажбите нарастват с 11 на сто. В Индия скокът е 29 на сто, а в Турция – 11 на сто. Двуцифрен ръст е постигнат още в Русия, Египет, Бразилия, Виетнам и Филипините.

През първото тримесечие на годината около три четвърти от приходите на Coca-Cola са дошли от пазари извън Северна Америка, която обаче си остава най-големият пазар на безалкохолни напитки в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още