IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Във вторник отварят небето над Европа за полети

Няколко страни взеха решение да отворят летищата си утре, натискът от страна на превозвачите се усилва

20:53 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Във вторник отварят небето над Европа за полети

Въздушното пространство над Европа ще бъде отворено за полети от утре, се казва в информация от представители на Европейската комисия, цитирана от Wall Street Journal. На този етап обаче това не е оповестено окончателно, като само някои страни са съобщили, че вдигат забраната за полети.

За вдигане на забраната за извършване на полети допринася и силният натиск на авиокомпаниите, които търпят огромни загуби. Вече доста от тях са провели тестови полети без пътници, за да покажат, че въздушното движение е безопасно.

Днес френското правителство днес взе решение постепенно да отвори въздушното пространство на страната, започвайки от утре в 08:00 часа местно време, съобщи пресслужбата на премиера Франсоа Фийон, цитирана от световните агенции.

Въздушното пространство на Белгия също постепенно ще бъде отворено за полети от утре сутрин - 08:00 часа местно време, обяви днес белгийското министерство на мобилността, цитирано от агенция Белга и Франс прес.

"Кацанията ще бъдат възможни от 08:00 часа, а излитанията - най-рано от 14:00 часа", уточни ведомството.

Основното финландското летище Хелзинки-Вантаа ще бъде отворено още тази вечер (около 19:00 местно време), съобщи пък местният летищен оператор.

Отваряне на летището от тази нощ ще има и в Холандия, като тази вечер от Амстердам ще излетят три самолета с пътници за Шанхай, Дубай и Ню Йорк, посочи транспортният министър на страната, цитиран от АФП.

Още по темата:

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още