IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пореден силен банков отчет в САЩ

M&T Bank Corp постига силен ръст на печалбата, подкрепена от доверието към Уорън Бъфет

19:41 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пореден силен банков отчет в САЩ

Пореден силен банков отчет бе публикуван днес в САЩ, като този път той е на М&Т Bank Corp. През първото тримесечие на годината е нараснала над 2 пъти до 151 млн. долара, след като за същия период на миналата година тя бе 64,2 млн. долара.

Печалбата на акция възлиза на 1,15 долара при предварителни очаквания на анализаторите за положителен резултат от 0,99 долара на акция.

Днес акциите на банката поевтиняват с 1,1 на сто, но въпреки това се движат с ръст от 40 на сто за 2010 година.

Според финансовия директор на банката Рене Джоунс обяви, че резултатите се подобряват заради понижените разходи за привличане на капитал и подобряване на нетния лихвен доход. Това в голяма степен се дължи на подкрепата, която оказа на финансовата институция милиардерът Уорън Бъфет.

Бъфет притежава дял от банката, което според мнозина води до увеличаване на доверието към нея и по-голямо желание за отпускане на кредити към нея.

Кредитните провизии на банката възлизат на 105 млн. долара, което е значителен спад спрямо заделените година по-рано 158 млн. долара. Лошо представящите се кредити обаче са нараснали с 30 на сто до 1,44 млрд. долара.

Депозитите, привлечени от банката, бележат ръст от 12 на сто до 47,54 млрд. долара.

Още от банковите отчети за първото тримесечие в САЩ

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още