IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Eli Lilly с влошени резултати през първото тримесечие

Положителният резултат се свива с 5 на сто, приходите обаче се повишават с 9%

19:25 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Eli Lilly с влошени резултати през първото тримесечие

Американската фармацевтична компания Eli Lilly обяви спад на печалбата си от 5 на сто на годишна база през първото тримесечие на 2010 година. Като причина за това се посочват разходи, свързани със здравната реформа в САЩ.

Положителният резултат на компанията за тримесечието е 1,25 млрд. долара, или 1,13 долара на акция, след като за същия период на миналата година печалбата бе 1,31 млрд. долара, или 1,20 долара на акция.

Приходите на Eli Lilly обаче нарастват с 9 на сто до 5,49 млрд. долара, предава Market Watch.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 1,12 долара на акция при приходи от 5,56 млрд. долара.

Най-продаваното лекарство на Eli Lilly – Zypexa, в отбелязало ръст на продажбите от 8 на сто до 1,22 млрд. долара. Второто по популярност лекарство на компанията пък – Cymbalta, възлизат на 803 млн. долара, което е ръст от 13 на сто.

Пред двата медикамента обаче перспективите не са бляскави, тъй като скоро те ще изгубят лицензната си защита и ще се изправят пред сериозна конкурнция от страна на генерични лекарства, допълват от Market Watch.

Очакванията на компанията са през 2010 година печалбата на акция да бъде в размер на 4,35-4,50 долара на акция. Пазарните анализатори обаче очакват повече – 4,74 долара на акция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още