IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Наситена с финансови отчети седмица се задава на Wall Street

През следващите пет дни излизат резултатите на 11 от 30-те компании в индекса Dow Jones

10:52 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Наситена с финансови отчети седмица се задава на Wall Street

Следващите няколко дни се очертава да бъдат много динамични за инвеститорите на Wall Street, като отчетният сезон в САЩ ще набере пълна скорост. През тази седмица ще излязат финансовите отчети на една четвърт от компаниите в широкия борсов измерител S&P 500, както и на 11 от 30-те компании в индекса Dow Jones IA, предаде CNN.

Добрите тримесечни отчети на Intel, Google, Bank of America, JPMorgan и General Electric дадоха силен старт на корпоративния сезон през миналата седмица.

Новината, че инвестиционната банка Goldman Sachs е обвинена от финансовите регулаторни органи в САЩ в крупна измама с ипотечни ценни книжа обаче доведе до вълна от разпродажби на фондовите и стоковите пазари по целия свят в петък. Развитието на случая с Goldman Sachs вероятно ще диктува настроенията на световните финансови пазари през следващите няколко дни.

В случай че вината на Goldman Sachs се докаже, това ще увреди сериозно репутацията на банката, а ако й бъде наложена глоба, финансовият гигант може да се принуди да закрие свои позиции в акции и суровини. Притесненията за втора вълна на финансовата криза доведоха до силни разпродажби в петък, но въпреки това два от трите основни борсови измерителя в САЩ завършиха седмицата на положителна територия.

През следващите няколко дни ще излязат финансовите резултати на 11 компании от Dow Jones IA, в това число IBM, Coca-Cola, Microsoft и Goldman Sachs, както и тези на технологичния гигант Apple, който участва в индекса S&P 500.

От икономическите данни важен ще бъде индексът на водещите индикатори в понеделник, който ще покаже посоката на развитие на щатската икономика през следващите шест месеца.

Председателят на Федералния резерв Бен Бернанке, както и други членове на Управителния съвет на Фед, ще говорят за състоянието на най-голямата икономика на света в първия ден от седмицата. Във вторник няма важни икономически данни, а в сряда излиза седмичният доклад на Министерството на енергетиката на САЩ за промяната в петролните запаси на страната.

В четвъртък идва ред на седмичните данни за новите молби за помощи при безработица в САЩ, които се очаква да намалеят до 455 хил. Тогава излизат още продажбите на съществуващи жилища в САЩ, които се очаква да нараснат до 5,3 млн. единици през март спрямо 5,02 млн. единици за февруари, и индексът на цените на ниво производител, за който прогнозите са да нарасне с 0,5% през март.

Седмицата ще завърши с поръчките за производството на трайни стоки, които се очаква да нараснат за втори пореден месец през март. Важни за състоянието на пазара на имоти ще бъдат продажбите на нови жилища, които икономистите очакват да нараснат до 325 хил. единици за март спрямо 308 хил. за февруари, когато паднаха до най-ниското си ниво, откакто статистиката започва да се води през 1963 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още