IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът започна седмицата под 82 долара за барел

Енергийната суровина поевтинява по време на осем от последните девет борсови сесии

09:38 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът започна седмицата под 82 долара за барел

Цената на петрола продължава да върви надолу за трета поредна сесия по време на днешната електронна търговия в Азия, след като поскъпването на долара намали привлекателността на енергийните суровини като инвестиция.

Еврото достигна едноседмично дъно срещу долара, след като новината, че американската инвестиционна банка Goldman Sachs е обвинена в измама с ипотечни ценни книжа, хвърли в смут финансовите пазари и засили притесненията за нова вълна на финансовата криза.

За поевтиняването на енергийната суровина допринесоха и очакванията, че търсенето ще остане слабо, които взеха превес над икономическия оптимизъм от началото на миналата седмица, който вдигна цената на петрола над 86 долара за барел.

Американският лек суров петрол с доставка през май поевтинява с 1,58 долара, или 1,9%, до 81,66 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. В петък цената му се понижи с 2,7% до 83,24 долара за барел и отбеляза най-силния си спад за последните 10 седмици.

Майските фючърси на американския лек суров петрол изтичат утре. По-активно търгуваните юнски фючърси поевтиняват с 1,10 долара, или 1,3%, до 83,57 долара за барел.

Междувременно брентът с доставка през юни губи 1,36 долара, или 1,6% от цената си, до 84,63 долара за барел по време на днешната електронна търговия на петролната борса в Лондон. Енергийната суровина поевтинява по време на осем от последните девет борсови сесии.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още