IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Осем банки фалираха в САЩ тази седмица

Затварянето на финансовите институции ще струва на държавата около 1 млрд. долара

08:59 | 17.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Осем банки фалираха в САЩ тази седмица

Краят на работната седмица донесе затварянето на още осем американски банки. По този начин броят на банковите фалити в страната от началото на годината бе закръглен на 50.

Шест от затворените банки са доста малки по размер, но две са средни по големина за американския пазар. Три от финансовите институции се намират във Флорида, две са в Калифорния, а по една банка е затворена в Масачузетс, Мичиган и Вашингтон.

Затворените във Флорида банки са Riverside National Bank, която е разполагала с активи за 3,4 млрд. долара, First Federal Bank of North Florida с активи за 393,3 млн. долара и AmericanFirst Bank, която е имала активи за 90,5 млн. долара.

От Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) обявяват, че поделението на канадската банка TD Bank – TD Bank Financial Group, се е съгласило да приеме всички депозити и почти всички активи на трите финансови институции, пише АР.

Разходите за застрахователния фонд на FDIC от трите банки се оценяват на около 505 млн. долара.

Затворени са били още Innovative Bank, която е разполагала с активи за 269 млн. долара, както и Tamalpais Bank с активи за 629 млн. долара. Двете финансови институции са базирани в Калифорния, а фалитът им ще струва на FDIC общо около 120 млн. долара.

Останалите три фалирали банки са City Bank от Вашингтон с активи за около 1,1 млрд. долара, Butler Bank от Масачузетс с активи за 268 млн. долара и Lakeside Community Bank от Мичиган с 53 млн. активи. Техният фалит ще струва на фонда около 370 млн. долара.

Това означава, че фалитът на осемте банки ще донесе загуба от около 1 млрд. долара на FDIC.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още