IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола стигна най-ниската си точка за този месец

Енергийната суровина поевтиня рязко с близо 3% до 83 долара за барел

22:49 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола стигна най-ниската си точка за този месец

Цената на американския лек суров петрол се понижи рязко с близо 3% до края на днешната сесия на петролната борса в Ню Йорк и стигна най-ниската си точка от началото на април, предаде Wall Street Journal.

Новината, че финансовите регулатори в САЩ са повдигнали обвинения срещу американската инвестиционна банка Goldman Sachs за измами с ипотечни ценни книжа, смути инвеститорите на Wall Street и доведе до засилени разпродажби във финансовия сектор.

Според финансови анализатори ако финансовите регулаторни органи в САЩ наложат глоба на Goldman Sachs, това може да принуди банката да ликвидира залозите си за поскъпване на петрола.

Щатският долар поскъпна силно срещу повечето основни валути, без японската йена, а това понижи цената на суровините, които се търгуват в долари, в това число и петрола.

Американският лек суров петрол с доставка през май завърши петъчната сесия с понижение в цената си от 2,27 долара, или 2,65%, до 83,24 долара за барел. Днешното поевтиняване на енергийната суровина е най-силното от началото на февруари.

Цената на петролните фючърси варираше в интервала от 82,52 до 85,44 долара за барел по време на днешната сесия. Междувременно на международната петролна борса в Лондон брентът с доставка през юни поевтиня с 1,66 долара, или 1,9%, до 85,93 долара за барел.

Цените на други суровини, като злато, мед и захар, също се понижиха рязко след новината, че Goldman Sachs е укрила от инвеститори важна информация за предложените им дългови книжа, обвързани с високорискови ипотеки в САЩ, в резултат на което те са понесли загуби за около 1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още