IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America с 3,2 млрд. долара тримесечна печалба

Силните отчети на американските компании продължават, борсовите индекси тръгнаха нагоре

14:31 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America с 3,2 млрд. долара тримесечна печалба

Bank of America хвърли поредната бомба в корпоративния сектор на САЩ, отчитайки впечатляваща печалба от 3,2 млрд. долара за първото тримесечие на 2010 година. Така банката се нареди до JPMorgan, която в сряда публикува много силни данни за представянето си от началото на годината.

Печалбата на Bank of America за първото тримесечие на годината възлиза на 3,2 млрд. долара, което прави 28 цента на акция. За сравнение, през първите три месеца на миналата година банката имаше печалба от 4,2 млрд. долара, или 44 цента на акция.

През първите три месеца приходите на финансовата институция са намалели с 11 на сто до 32,3 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха печалбата след изплащане на дивидент по привилегированите акции да бъде 9 цента на акция, а приходите да възлязат на 28 млрд. долара.

От обясненията към отчета става ясно, че факторите за високата печалба са два – единият е спадът на провизиите за лоши кредити от 3,6 млрд. долара, а другият – силната активност на капиталовите пазари.

След публикуването на отчета акциите на Bank of America поеха нагоре, поскъпвайки с 2,4 на сто преди официалния старт на борсовата сесия.

Силният отчет на компанията, както и впечатляващата печалба на General Electric за първото тримесечие на годината, доведоха до промяна на настроенията на борсовия пазар. Това доведе до движение на фючърсите върху основните индекси на в положителна посока, след като през целия ден те се движеха на червено.

Корпоративните новини се отразиха и на борсовата сесия в Европа, където основните индекси заличиха голяма част от спадовете, претърпени през деня.

Още за силните тримесечни отчети в САЩ:

JPMorgan с 55% ръст на печалбата до 3,3 млрд. долара

Печалбата на Google с ръст от 38% заради силни приходи от реклама

Печалбата на Intel с четирикратен ръст през първото тримесечие

AMD излезе на печалба, но акциите се срутиха с 5%

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още