IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство на Русия с ръст от 5,8% за първото тримесечие

Ръстът на производството само за март на годишна база е 5,7%

12:30 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Промишленото производство на Русия с ръст от 5,8% за първото тримесечие

Ръстът на промишленото производство в Русия през първото тримесечие възлиза на 5,8% на годишна база, съобщават руски медии по данни на Руския статистически институт (Росстат).

Само за март е отчетен ръст на промишленото производство от 5,7% на годишна база, а спрямо предходния февруари 2010 г. показателят се повишава с 15,3%. За февруари тази спрямо февруари миналата година промишленият ръст на Русия беше 1,9%.

Промишлените отрасли на Русия, отбелязали сравнително висок ръст за първото тримесечие на годишна база, са добив на полезни изкопаеми (6,7%), обработваща сфера (5,2%), производство и разпределение на електроенергия, природен газ и вода (7,1%).

Според зам.-министъра на икономическото развитие на Русия Андрей Клепач обаче, през второто тримесечие не се очаква рязък подем на промишлеността на страната, тъй като в Русия още се наблюдава ниско инвестиционно търсене. По-сериозно раздвижване според него може да се очаква през второто полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още