IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на UPS скача с 33% и дава сигнал за икономическо възстановяване

Логистичната компания подобрява значително очакванията си за настоящата година

09:56 | 15.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на UPS скача с 33% и дава сигнал за икономическо възстановяване

Американската логистична компания United Parcel Services (UPS) обяви сериозна ревизия в положителна насока на очакванията си за финансовите резултати за тази година. Това доведе до силен ръст от над 4 на сто на акциите на компанията след края на вчерашната борсова сесия.

След края на сесията в САЩ UPS обяви, че печалбата за първото трумесечие на годината възлиза на 71 цента на акция. Това е с 33% повече от постигнатата през същия период на миналата година печалба от 52 цента на акция.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за по-умерено подобрение на резултатите до 57 цента на акция, предава CNBC.

Мнозина анализатори разглеждат UPS като силен индикатор за състоянието на икономическия климат в света. Причината за това е, че компанята е най-голямата в сектора на доставките и логистичната дейност. Това дава основание да се твърди, че икономиката продължава да се движи по пътя на възстановяването, допълва медията.

За цялата 2010 година от UPS очакват печалба на акция в рамките на 2,05-3,30 долара. При предишните обявени прогнози – тези от февруари тази година, очакванията бяха за 2,70-3,05 долара за акция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още