IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JPMorgan с 55% ръст на печалбата до 3,3 млрд. долара

Отчетът е далеч по-добър от очакваното, банката е реализирала приходи от 27,7 млрд. долара през първото тримесечие

14:33 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan с 55% ръст на печалбата до 3,3 млрд. долара

Американската банка JPMorgan поднесе изненадващо силен отчет, постигайки печалба от 3,31 млрд. долара за първото тримесечие на 2010 година. За сравнение, година по-рано банката отчете печалба от 2,14 млрд. долара, тоест ръстът на годишна база е близо 55%.

Печалбата се равнява на положителен резултат от 74 цента на акция. Предварителните очаквания на анализаторите пък бяха за по-умерен растеж на печалбата до 65 цента на акция, предава Market Watch.

Приходите на JPMorgan за първото тримесечие на годината възлизат на 27,7 млрд. долара при предварителни прогнози за 25,9 млрд. долара.

След обявяването на резултатите акциите на JPMorgan поскъпват с около 2 на сто в предварителната търговия преди старта на днешната сесия на борсата в Ню Йорк.

JPMorgan е първата от големите американски банки, които публикуват резултатите си за първото тримесечие на годината. На 16 април се очаква отчетът на Bank of America, а на 19-ти – този на Citigroup. Прогнозите са за печалби от съответно 1,1 млрд. долара и 340 млн. долара.

Вчера пазарите получиха тласък от силния отчет на Intel, който бе публикуван след края на сесията. Компанията отчете четирикратен ръст на печалбата си, а акциите й поскъпват с над 4 на сто преди старта на днешната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още