IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones рязко смени посоката и излезе на зелено*

След негативния старт на търговията днес, биковете успяват да спечелят позиции

21:30 | 13.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones рязко смени посоката и излезе на зелено*

Днешната борсова сесия в САЩ започна с понижения за трите основни индекса, но постепенно биковте започнаха да печелят позиции. След като Dow Jones IA успя да завърши търговията в понеделник над нивото от 11 хил. пункта за първи път от септември 2008 г. насам, днес индексът отново се задържа над това ниво.

Финансовите резултати на най-големия производител на алуминий в САЩ – Alcoa, поставиха началото на новия отчетен сезон след края на вчерашната сесия на Wall Street. Те показаха, че приходите на Alcoa са се увеличили по-малко от очакваното за първото тримесечие въпреки силния ръст в цената на алуминия.

Акциите на Alcoa поевтиняват с 2,3% до 14,24 долара за акция на Нюйоркската борса днес.

След края на днешната сесия своите финансови резултати ще обяви още една компания от Dow Jones IA – технологичната Intel. Икономистите очакват тя да излезе на печалба от 38 цента на акция в сравнение с 11 цента на акция преди година, след като се изключат еднократните ефекти. За приходите й се очаква ръст от 10% на годишна база. Книжата на Intel поскъпват леко с 0,85% до 22,73 долара за акция.

През следващите няколко дни предстои да излязат тримесечните отчети още на JPMorgan, Google, Bank of America и General Electric.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,1 на сто до 11 017 пункта в средата на сесията. Широкият индекс S&P 500 отстъпва с едва 0,04% до 1 196 пункта, а главният борсов измерител на Nasdaq – Nasdaq Composite, напредва с 0,24% до 2 464 пункта.

Най-лошо в началото на сесията се представят компаниите от добивния сектор заради поевтиняването на суровините.

Преди началото на днешната сесия стана ясно, че търговският дефицит на САЩ е нараснал с 50% за 12-те месеца до февруари заради силния скок във вноса на стоки. Отрицателното търговско салдо възлиза на 39,8 млрд. долара през февруари, като износът е на стойност 143,2 млрд. долара, а вносът възлиза на 182,9 млрд. долара.

Доходността на десетгодишните американски държавни ценни книжа се повишава с 1 базисен пункт до 3,81%, а щатският долар поскъпва леко срещу еврото, австралийския и канадския долар. Цената на петрола се понижава с 1% до 83,52 долара за барел, а златото поевтинява с 0,7% до 1 147,60 долара за тройунция.

*Актуално към 21:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още