IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продават 100% от Ливърпул, Barclays може да консултира сделката

Стойността на продажбата може да достигне 500 млн. паунда

09:58 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продават 100% от Ливърпул, Barclays може да консултира сделката

Петкратният европейски шампион, Ливърпул, може да наеме Barclays Capital за консултант по сделката за продажба на клуба, чиято стойност може да достигне 500 млн. паунда, предава Bloomberg.

Американските собственици на футболния отбор, Том Хикс и Джордж Джилет, планират да продадат 100% от клуба, а не просто дял от него, е заявил източник, пожелал анонимност.

Според него договор с Barclays Capital, инвестиционното поделение на Barclays, може да бъде сключен до дни.

Barclays, втората по големина банка в страната, е официален спонсор на английската Висша лига. Ливърпул може да си осигури финансиране от Barclays на стойност 300 млн. паунда, съобщи вчера Sunday Times.

Хикс и Джилет закупиха клуба за 174 млн. паунда през февруари 2007. Оттогава насам те са в непрекъснат конфликт помежду си за възможната продажба на част от клуба, както и с мениджъра Рафаел Бенитес относно трансферната политика.

Феновете на 18-кратния шампион на Англия също се обявиха срещу собствениците, призовавайки ги да се оттеглят, заради високата задлъжнялост на клуба и смъкването на отбора до шесто място в английското първенство, което най-вероятно ще му коства класирането в Шампионската лига на Европа.

Отборът обаче достигна до полуфинал в Лига Европа – вторият по значимост европейски клубен турнир, който тази година се провежда в нов формат, наследявайки купата на УЕФА.

Ливърпул дължи 237 млн. паунда на Royal Bank of Scotland и Wachovia, като банките настояват клубът да намали задълженията си със 100 млн. паунда.

Опитите да се намери купувач на дял от клуба или да се осигурят нови инвестиции в него засега не успяват. През миналия месец Rhone Group LLC предложи 119 млн. паунда за 40% от клуба, но крайният срок за сделката изтече без да има развитие.

Липсата на инвестиции означава застой на плановете за строеж на нов клубен стадион.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още