IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

UBS реализира най-голямата си печалба за последните близо три години

За това най-много допринасят добрите резултати от търговията с дългови ценни книжа

09:35 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
UBS реализира най-голямата си печалба за последните близо три години

Най-голямата банка в Швейцария – UBS AG, която е и втората по големина в Европа, е реализирала най-голямата си печалба за последните близо три години през първото тримесечие на тази година, предаде Bloomberg.

За това най-много допринасят добрите резултати от дейността на нейното подразделение за търгуване с дългови ценни книжа.

Печалбата преди данъци на инвестиционната банка за първото тримесечие възлиза на 2,5 млрд. франка (2,4 млрд. долара). Това е най-големият положителен финансов резултат от второто тримесечие на 2007 г. насам.

Главният изпълнителен директор на базираната в Цюрих банка Осуалд Грюбел, който пое ръководството й преди година, разчита възстановяването на пазарите на дългови книжа да увеличи годишната печалба на банката преди данъци до 15 млрд. франка през следващите три до пет години.

Само в рамките на първото тримесечие звеното за търговия с дългови книжа е реализирало печалба от 2,3 млрд. франка.

Акциите на UBS са поскъпнали с 10% от началото на тази година на фондовата борса в Цюрих, а това вдига пазарната оценка на инвестиционната банка до 67,7 млрд. франка. За сравнение книжата на втората по големина банка в Швейцария – Credit Suisse, са поскъпнали с 6,1% през тази година.

През първото тримесечие клиенти на звеното на банката за управление на активи са изтеглили средства за около 15 млрд. франка в сравнение с 45,2 млрд. франка тегления през четвъртото тримесечие на 2009 г. Подробните финансови резултати на швейцарския банков гигант ще бъдат публикувани на 4 май.

В края на миналата седмица UBS прогнозира, че Гърция може да помоли за спасителна помощ еврозоната и Международния валутен фонд през изминалия уикенд. Днес стана ясно, че еврозоната и МВФ са поели ангажимент да предоставят на страната заем от около 40 млрд. евро в случай че страната не може да получи финансиране от международните финансови пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още