IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джим Креймър: Сезонът на отчетите не е време за търгуване

Анализаторът коментира най-очакваните отчети на Wall Street през идната седмица

12:48 | 10.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Джим Креймър: Сезонът на отчетите не е време за търгуване

В понеделник Alcoa ще поведе хорото на отчетите на Wall Street за първото тримесечие на годината, съобщава CNBC.

Пазарният анализатор Джим Креймър очаква положителни резултати, но предупреждава инвеститорите да не се подлъгват.

Разбира се, че печалбите са хубаво нещо, но когато те непрекъснато надхвърлят прогнозите изкушението да се търгува става голямо.

Едно нещо, което Креймър е научил през 30-годишния си опит като търговец е, че пари от новините за отчетите просто няма как да се спечелят.

Твърде много компании публикуват резултати, а има прекалено малко време за анализ. В такъв случай стратегията е да се изчака.

Ето какво мисли Креймър за някои от най-очакваните отчети през идната седмица:

Alcoa

Това е най-големият производител на алуминий в САЩ. Креймър смята, че два от важните пазари за компанията – авиационният и този на промишлен газ, които се представиха лошо през миналото тримесечие, са в началото на дълги положителни цикли. Той препоръчва покупка на акции на Alcoa, които вероятно ще поевтинеят след обявяването на резултатите.

JPMorgan Chase и Bank of America

Креймър очаква голямо подобрение при JPM през последните 12 месеца, което може да тласне акциите й над 45 долара. Отчетът на Bank of America едва ли ще е толкова добър заради отписвания на активи и провизии, но ако видим подобрение в разходната част на банката за второ поредно тримесечие цената може да достигне 20 долара.

First Horizon National

Тук Креймър ще следи дали една от любимите му регионални банки е преминала най-лошия си период. Според него тя е на път да се превърне в една от най-добрите банки.

Intel и Google

Тези компании ще дадат яснота за състоянието в сектора на полупроводниците. Креймър е фен на Intel заради новите продукти, финансовия баланс и дивидентната доходност от 3%. Той смята акцията за подценена в момента. Относно Google Креймър иска да разбере повече за плановете й в Китай, както и за позицията й относно навлизането на Apple в нейната рекламна територия.

General Electric

Конгломератът покрива много отрасли и често добрите новини за GE означават добри инвестиции в свързаните компании. Отчетът ще даде информация и за състоянието на световния кредитен пазар, което според Креймър би трябвало да се окаже най-доброто за последните три години.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още