IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бернанке: Действията на Фед предотвратиха нова Голяма депресия

Стабилността на финансовия сектор е ключова за растежа на икономиката, посочи ръководителят на институцията

08:48 | 09.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бернанке: Действията на Фед предотвратиха нова Голяма депресия

Председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке заяви, че решителните действия на централната банка в борбата с финансовата криза са предотвратили нова Голяма депресия. Именно стабилизирането на финансовата система е това, което ще изведе икономиката до ръст, категоричен е Бернанке.

„Здравето на финансовата система и представянето на останалата част от икономиката са в тясна връзка“, заяви Бернанке по време на изказване, цитирано от CNBC.

Като изключително правилно действие Бернанке посочва координирания международен отговор на предизвикателствата, поставени от кризата. Според него именно това е един от уроците на Голямата депресия за начина, по който трябва да се действа при остри банкови кризи.

„В последно време политиците, банкерите и хората от бизнеса признаха, че световната икономика и финансовите системи или ще потънат заедно, или ще плуват заедно“, завърши изказването си председателят на Фед.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още