IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отстъпи от 18-месечния си връх

Котировките на черното злато се понижиха с около 1,5 на сто през последното денонощие

08:50 | 08.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отстъпи от 18-месечния си връх

Цената на петрола спря възхода си и се отдръпна от 18-месечния връх, регистриран във вторник. Това се случи основно заради данните на американското правителство за по-голям от очаквания ръст на запасите от суровината в страната.

Вчера стана ясно, че запасите са нараснали с близо 2 млн. барела през последната седмица и са достигнали 356,2 млн. барела. Анализаторите очакваха увеличение с около 1,35 млн. барела, пише Bloomberg.

За отстъплението на котировките допринесоха и данни за спад на поръчките на машини в Япония. През февруари е отчетен спад от 5,4 на сто спрямо предходния месец, което е сигнал, че настроенията на бизнеса отново се влошават.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през май поевтиня с 1,1 на сто до 85,88 долара за барел. През нощта котировките отстъпиха с още 0,5 на сто, но постепенно заличиха тази загуба и тази сутрин се движат почти без промяна при 85,85 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поевтиня с 0,7 на сто до 85,59 долара за барел. През нощта цената на суровината отстъпи с 11 цента до 85,48 долара за барел.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още