IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street поеха в различни посоки

Единствено Nasdaq Composite успя да излезе на положителна територия с минимален ръст от 0,1%

18:13 | 07.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street поеха в различни посоки

Борсовите индекси на Wall Street поеха в различни посоки в началото на днешната търговия, като Nasdaq Composite единствен успя да излезе на положителна територия, подкрепен от технологичните компании.

Негативно на настроенията на инвеститорите повлия новината, че американската автомобилна компания General Motors е излязла на загуба от 4,3 млрд. долара през четвъртото тримесечие, предаде CNN.

Индексът на 30-те най-големи и често търгувани американски борсови компании Dow Jones IA отстъпва с 0,3% до 10 397,04 пункта час след началото на търговията.

Широкият борсов измерител S&P 500 губи 0,2% до 1 187,31 пункта заради силни разпродажби в добивния и енергийния сектор. Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, е на положителна територия, като се повишава с 0,1% до 2 438,40 пункта.

Подновените притеснения на инвеститорите за фискалната криза в Гърция също натежаха на индексите, след като доходността на 10-годишните гръцки държавни ценни книжа се повиши до близо 7% днес, а това прави фалита на страната неизбежен, според анализ на Financial Times.

По-късно днес американското правителство ще предложи 10-годишни държавни ценни книжа за 21 млрд. долара, като тяхната доходност ще бъде добър ориентир за оценката на инвеститорите по отношение на задлъжнялостта на страната.

Малко преди края на борсовата търговия ще излязат и данните за потребителските кредити в САЩ през февруари, като се очаква те да покажат увеличение от 1,6 млрд. долара, след като нараснаха с 5 млрд. долара през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още