IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак проблем с японски коли

Този път компанията е Nissan, дефектът отново е в педала за подаване на газ

16:03 | 07.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пак проблем с японски коли

Японският автомобилен производител Nissan обяви, че ще изтегли от пазара в Япония над 25 хил. автомобила поради дефект в педала за подаване на газ. Този проблем досега е предизвикал поне една катастрофа, показва информация на АФП.

Така Nissan се присъедини към друг голям японски производител – Toyota, който в последните месеци изтегли огромно количество коли от пазара заради сходен проблем. В САЩ дори решиха да наложат на Toyota рекордна глоба заради това, че не е предупредила навреме потребителите си за дефекта.

Засегнатите модели на Nissan са Cefiro, Bluebird, Sunny, Primera и Tino, произведени в периода август 1998 – август 2002 г. и продадени на местния пазар. Според информацията на производителя е възможно при някои от тези автомобили педалът на газта да остане за малко натиснат дори когато престане да му бъде оказван натиск.

По данни на японското транспортно министерство тази неизправност е предизвикала подаването на 43 жалби от шофьори, сред тях има такава и на водач, претърпял лека катастрофа през февруари.

През март Nissan вече изтегли близо 540 хил. автомобила по света, главно в САЩ, заради други неизправности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още