IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизъм на щатските борси

По-добрите от очакваното данни за потребителското доверие в САЩ и за цените на жилищата повлияха позитивно на инвеститорите

23:23 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Оптимизъм на щатските борси

Щатските акции нараснаха днес благодарение на подобрената перспектива пред индустриалните компании и по-добрите от очакваното данни за потребителското доверие в САЩ и за цените на жилищата, предаде Bloomberg.

Акциите на веригите магазини за стоки за дома Home Depot и Lowe’s Cos. отчетоха ръстове, след като индексът на S&P/Case-Shiller за цените на жилищата в 20-те най-големи града в страната надхвърли очакванията.

Основният индекс Standard & Poor’s 500 нарасна с по-малко от 0,1 на сто до 1173,27 пункта, а Dow Jones Industrial Average – с 0,1 на сто до 10 906,96 пункта.

По-рано по време на търговията основните индекси се колебаеха заради намаления кредитен рейтинг в местна валута на Исландия, както и защото Гърция не успя да продаде половината от 12-годишните облигации, които предложи на пазара.

S&P 500 се повиши през последните четири седмици, насочвайки се към четвърто тримесечие на ръст, вследствие на спекулациите, че икономиката се възстановява от рецесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още