IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на европейските пазари

Standard & Poor’s намали кредитния рейтинг в местна валута на Исландия, което отново разпали опасенията, че икономическото възстановяване може да бъде нарушено

20:10 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Спад на европейските пазари

Повечето европейски акции се понижиха днес, след като от Standard & Poor’s намалиха кредитния рейтинг в местна валута на Исландия и това отново разпали опасенията, че икономическото възстановяване може да бъде нарушено, предаде Bloomberg.

Акциите на производителя на гуми Michelin загубиха 3,5 на сто, след като Moody’s прогнозира, че европейските производители на авточасти може да са принудени да намалят цените си тази година в условията на по-голям от очакваното спад на пазара. В същото време се очаква поскъпване на суровините, използвани от сектора.

Книжата на Valeo SA, вторият по големина френски производител на авточасти, загубиха 4,8 на сто.

Allied Irish Banks Plc отстъпи днес с 8,8 на сто след вчерашния спад от 20 на сто. Ирландия се подготвя да обяви подробности за изискванията си за капиталова адекватност на банките.

Общоевропейският индекс Dow Jones Stoxx Europe 600 остана почти непроменен на ниво от 263,87 пункта. Основните национални индекси се понижиха на всички западноевропейски пазари с изключение на тези в Швейцария и Дания. Френският CAC 40 падна с 0,3 на сто, немският DAX - с 0,2 на сто, а британският FTSE 100 отстъпи с 0,7 на сто.

Гръцкият основен индекс ASE се понижи с 2 на сто, тъй като новата емисия седемгодишни облигации на страната отчете спад в първия си ден на търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още