IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси продължават движението нагоре

Акциите на Apple поставиха нов ценови рекорд на борсата Nasdaq днес от 236,30 долара

17:37 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси продължават движението нагоре

Неочакваното увеличение на цените на жилищата в големите американски градове, както и нарастването на индекса на потребителското доверие дадоха положителен импулс на Wall Street в началото на сесията днес. 

Индексът на 30-те най-големи и активно търгувани компании Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,1% до 10 910 пункта един час след началото на сесията, което е нова най-висока стойност за последните 18 месеца.

Широкият индекс S&P 500 също нараства с 0,1% до 1 175 пункта, подкрепен от добивните и технологичните компании. Междувременно на борсата Nasdaq основният индекс Nasdaq Composite се повишава с 0,2% до 2 408 пункта.

Само две от последните 25 търговски сесии на Wall Street са приключили на отрицателна територия за индексите, предаде CNN.

Преди началото на днешната сесия стана ясно, че продажните цени на жилищата в 20-те най-големи града в САЩ са се увеличили неочаквано през януари, като отбелязват своя осми пореден месечен ръст.

Малко след това данни на бизнес организацията с нестопанска цел Conference Board показаха, че индексът на потребителското доверие в САЩ се е увеличил повече от очакваното до 52,5 пункта през март спрямо 46,4 пункта за февруари.

Акциите на Apple поскъпват с 1,7% до 236,30 долара на борсата Nasdaq, което е нов ценови рекорд за технологичната компания. Причина за това даде новината, че компанията разработва нов модел на своя мобилен телефон iPhone, който ще бъде предназначен за американския мобилен оператор Verizon. В момента iPhone в САЩ се предлага само от основния конкурент на Verizon – AT&T.

Щатският долар поевтинява срещу британската лира, канадския и австралийския долар и остава почти без промяна срещу йената и еврото Цената на петрола се покачва с 0,3% до 82,45 долара за барел, а в същото време златото поевтинява с 0,3% до 1 106 долара за тройунция. Доходността на десетгодишните американски държавни ценни книжа се повишава с 1 базисен пункт до 3,88%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още