IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола рязко нагоре заради отстъпление на долара

Черното злато сложи край на серията от три поредни отстъпления с ръст от 2,7 на сто вчера

08:51 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола рязко нагоре заради отстъпление на долара

Цената на петрола регистрира значително повишение през изминалото денонощие и се върна над 82 долара за барел. Като основна причина за това може да се посочи отстъплението на долара заради сигналите за стабилност в еврозоната.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през май поскъпнаха с 2,7 на сто до 82,17 долара за барел. Това е най-високото затваряне от 18 март насам, а поскъпването бе най-силното от 16 февруари досега, пише Bloomberg.

В основната си част поскъпването на петрола се дължи на отстъпление в курса на американския долар. Вчера доларовият индекс изгуби около 0,4 на сто до 81,36 пункта спрямо кошницата от шест основни валути.

Силата на еврото дойде в навечерието на пускането на нова емисия гръцки държавни облигации, която е на стойност 5 млрд. долара. Новината за емисията бе посрещната оптимистично, което доведе до повишаване на доверието в единната валута.

Тази сутрин петролът поскъпва с още 0,07 на сто до 82,23 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 2,4 на сто до 81,17 долара за барел. В часовете на електронна търговия суровината поскъпва с още 8 цента до 81,25 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още