IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се понижи за трети ден и падна до 80 долара

Енергийната суровина е поевтиняла с 1,6% през изминалата седмица

21:56 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се понижи за трети ден и падна до 80 долара

Цената на петрола падна до 80 долара за барел, след като американската икономика нарасна по-слабо от очакваното през последното тримесечие на 2009 г. и регистрира рекорден за последните 50 години спад в рамките на миналата година.

Поевтиняването на щатския долар не успя да спре спада в цената на енергийната суровина, след като данните за увеличението на петролните запази на САЩ по-рано през тази седмица също натежаха върху котировките на петролните борси.

Американският лек суров петрол с доставка през май поевтиня с 53 цента, или 0,7%, за да завърши сесията на Нюйоркската петролна борса на ниво от 80,00 долара за барел. Това е трето поредно понижение на цената за тази седмица.

Петролните фючърси са поскъпнали с 47% през изминалите 12 месеца, по данни на Bloomberg. Цената им обаче се намира с 1,6 на сто под нивата от края на миналата седмица.

На международната петролна борса в Лондон брентът с доставка през май поевтиня с 27 цента до 79,34 долара за барел.

От началото на тази година цената на енергийната суровина се движи в интервала от 78 до 82 долара за барел. Надеждите за възстановяване на световната икономика от една страна, и притесненията за слабото търсене от друга, са причина цената да се движи в този тесен интервал през тази година,

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още