IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реорганизация ще вдига качеството в Toyota

Идеята е да се обедини производството на автомобили от един клас в един и същ завод, независимо от модела и марката

16:29 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Реорганизация ще вдига качеството в Toyota

В Toyota Motor планират нова реорганизация на производството в заводите си в Япония.

Идеята е да се обедини производството на автомобили от един клас в един и същ завод, независимо от модела и марката, съобщава Automedia.bg. Така едни предприятия на Toyota ще произвеждат например кросоувъри, други ще произвеждат компактни автомобили и т.н.

Според изданието Nikkei в Toyota се надяват подобна мярка да повиши производителността на труда и да подобри качеството на продукцията.

За сметка на тази реорганизация от Toyota изчисляват, че до 2012 година ежегодните производствени разходи ще се съкратят с около 1 милиард долара.

Сега на Toyota принадлежат 17 завода в Япония, включително четири завода на дъщерните фирми Daihatsu и Hino. През миналата година в заводите на компанията са били сглобени 3,54 милиона автомобила, което е почти с 1,6 милиона по-малко от предходната година.

В началото на тази година фирмата преустанови за малко производството на хибридни автомобили и спря за същия период продажбите на 8 модела в САЩ заради открити дефекти в спирачката и педала за газ. В сервизите на фирмата по света бяха изтеглени около 9 милиона автомобили. Обявено беше, че на проверка ще се подложат и над 5 хил. продадени у нас коли.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още