IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германия: Спасяваме Гърция само в абсолютно краен случай

Такава операция задължително трябва да стане с помощта на МВФ, настоява Ангела Меркел

13:51 | 25.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Германия: Спасяваме Гърция само в абсолютно краен случай

Немският канцлер Ангела Меркел настоява до спасяване на Гърция да се подходи единствено в краен случай, а при положение, че се стигне до такова, то да бъде извършено с помощта на Международния валутен фонд.

Това стана ясно по време на днешното заседание на лидерите на страните от ЕС, предава АР.

Меркел продължава да се противопоставя категорично на изграждането на общ план за спасяване на Гърция. За подобно нещо настояват повечето страни от ЕС, които искат решение да бъде взето на провеждащата се днес и утре среща на лидерите на съюза.

„Немското правителство ще обяви на срещата, че при спешен случай помощ за Гърция може да бъде отпусната като комбинация от ангажимент на МВФ и двустранна помощ в рамките на еврозоната“, обяви Меркел.

Според нея Франция също трябва да подкрепи активно подобна позиция за двустранна помощ и договор с МВФ, макар за момента от Париж да заявяват по-скоро готовност еврозоната да спаси Гърция, а не международната организация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още