IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама подписа закона за промените в здравеопазването

13 от американските щати обаче заведоха дела срещу мерките едва минути, след като президентът сложи подписа си под закона

20:19 | 23.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обама подписа закона за промените в здравеопазването

Президентът на САЩ Барак Обама скрепи трудно извоюваната си победа, подписвайки законът за промените в системата на здравеопазването на страната, приет от Камарата на представителите в неделя, предаде Ройтерс.

13 от американските щати обаче заведоха дела срещу мерките едва минути, след като президентът сложи подписа си под закона, с твърдението, че новите мерки нарушават правата на отделните щати, осигурени от Конституцията.

Според обвиненията им Конгресът няма правомощия, съгласно Конституцията, да регулира търговията между щатите, за да изисква хората да си купуват здравни застраховки, както го прави новият закон. От Белия дом коментираха, че не очакват делото да бъде спечелено от щатите.

Президентът на САЩ беше критикуван от собствената си партия, че се фокусира твърде много върху промените в здравната система. Сега, с приемането на закона, той ще може да се посвети на други приоритети, сред които придвижване през Конгреса на плана за реформи и затягане на финансовите регулации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още