IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гърция: Искаме Европа да реши дълговата ни криза

Финансовият министър Георгиус Папаконстантину призова европейските лидери да намерят решението на срещата си в четвъртък

11:23 | 23.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Гърция: Искаме Европа да реши дълговата ни криза

Гърция за пореден път изрази позиция, че иска да бъде избавена от проблемите си с помощта на Европейския съюз. Това показва призивът на финансовия министър на страната Георгиос Папаконстантину, който призова европейските лидери да решат как да действат на предстоящата в четвъртък среща в Брюксел.

„Гърция няма да отиде на срещата като просяк. Трябва да има политически механизъм за осигуряване на стабилността в еврозоната и подкрепа на усилията, които се правят от отделните страни“, заяви на пресконференция днес Папаконстантину, предава Ройтерс.

„Искаме европейско решение“, категоричен бе финансовият министър.

В средата на миналата седмица към действия от страна на ЕС призова и премиерът на Гърция Георгиос Папандреу. Тогава той твърдо обяви, че ЕС трябва да разработи план за спасяване на страната му на срещата на лидерите на съюза.

За момента обаче ръководителите на страните от ЕС не са единодушни, като основен противник на спасяването на Гърция се явява немският канцлер Ангела Меркел. Вчера тя за пореден път призова гърците да се обърнат за помощ към МВФ, в случай че такава им трябва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още