IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трише похвали Гърция, Меркел отново препоръча помощ от МВФ

Президентът на ЕЦБ смята действията на гръцкото правителство за „убедителни и смели”

20:56 | 22.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трише похвали Гърция, Меркел отново препоръча помощ от МВФ

Гърция отново не слезе от дневния ред на водещите фигури в Европейския съюз, като президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише се изказа одобрително за това, което прави правителството на страната, а немският канцлер Ангела Меркел за пореден път се опита да изведе Международния валутен фонд на преден план.

Днес Трише обяви, че мерките, предприети от правителството на Гърция, са „убедителни и смели”, което вдъхва доверие със способностите на страната да се справи с бюджетните си проблеми, предава Market Watch.

Участниците на финансовите пазари вероятно също ще признаят това, посочи Трише и за пореден път обяви за абсурдно твърдението, че Гърция ще напусне еврозоната. „Ние споделяме обща съдба”, категоричен е Трише.

В същото време отношение по случващото се в Гърция взе и канцлерът на Германия Ангела Меркел, която отново посочи, че ЕС е необходимо да обмисли възможността Гърция да се обърне за помощ към Международния валутен фонд.

По-рано днес пък Меркел посочи, че категорично не може да се очаква създаването на общ план за действие по спасяване на Гърция на предстоящата среща на лидерите от ЕС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 22.03.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още