IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Европа с трети пореден спад

Повишенията в САЩ не успяха да заличат целия спад за деня и да изведат индексите на зелено

18:53 | 22.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Европа с трети пореден спад

Борсовите индекси на водещите пазари в Европа регистрираха понижения за трета поредна сесия. За изплуване на зелено не успя да помогне дори позитивният старт на търговията в САЩ, благодарение на който бе заличена голяма част от пониженията на индексите на европейските борси.

Регионалният индекс Dow Jones Stoxx 600 изгуби 0,1 на сто днес, макар в рамките на сесията да имаше моменти, когато бенчмаркът отстъпваше с 1,2 на сто. За компенсиране на спада допринесе силният старт на днешната търговия на Wall Street.

“Европейският пазар бе доста устойчив, но навлизаме в период, когатохората ще започнат да се притесняват, че стимулационните мерки ще бъдат изтеглени от пазара”, посочва Бърнард МакАлиндън от NCB Stockbrockers пред Market Watch.

В днешната сесия британският индекс FTSE 100 отстъпи с 0,1 на сто до 5 645 пункта. Толкова изгуби и френският индекс САС 40, който приключи сесията при 3 922 пункта. На обратния полюс застана немският индекс DAX, като той успя да се повиши с 0,1 на сто до 5 988 пункта.

На по-ранен етап от сесията обаче и трите индекса отчитаха загуби от по над 1 на сто.

Днес еврото се двиши с ръст от 0,2 на сто спрямо долара до 1,3558 долара за евро, въпреки че през деня единната валута губеше около 0,3 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още