IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Suisse забрани на служителите си да пътуват в Германия

Причина за това са разследванията за данъчни измами в страната срещу клиенти на банката

12:07 | 22.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse забрани на служителите си да пътуват в Германия

Швейцарската банка Credit Suisse обяви, че налага стриктен контрол върху пътуванията на служителите си в Германия. Причината за това са информациите за 1 100 данъчни проверки, започнати в страната срещу клиенти на банката.

Според информациите, властите в Германия разследват и ролята на служителите на Credit Suisse за евентуалните нарушения, предава CNBC.

Разследванията са следствие от закупуването на диск с данни за клиенти на Credit Suisse от администрацията на провинцията Северен Рейн – Вестфалия.

„Вече имаме въведени ограничения върху пътуванията, но сега те се прилагат особено стриктно по отношение на Германия“, заяви говорителят на Credit Suisse. “Доколкото ми е известно, на този етап нямаме контакти с немските власти и не мога да коментирам повече“, посочи той.

Желанието на Германия да се снабди с още данни за сметки на свои граждани в чужбина поставя под силен натиск швейцарските банки. Те се стремят да пазят банковите тайни, но немските власти действат все по-настойчиво, тъй като оценяват недекларираните сметки на свои граждани в Швейцария на около 200 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още