IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на FedEx скочи със 146% заради ръст на въздушните пратки

Американската куриерска компания повиши и финансовите си цели за текущата фискална година

16:18 | 18.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на FedEx скочи със 146% заради ръст на въздушните пратки

Печалбата на американската куриерска компания FedEx скочи със 146% на годишна база през третото й фискално тримесечие, като надмина дори прогнозираните от нейното ръководство финансови резултати, предаде Wall Street Journal. Това се дължи главно на увеличено търсене на експресни доставки по въздух. 

Финансовите резултати на FedEx и другите големи компании за доставки на товари и пратки са основен барометър за световната търговска дейност, а следователно и за състоянието на глобалната икономика.

Нетната печалба на FedEx за тримесечието до края на 28 февруари се увеличава до 239 млн. долара, или 76 цента на акция, в сравнение с 97 млн. долара, или 31 цента на акция преди година. През декември нейното ръководство прогнозира печалба на акция от 50 до 70 цента за разглежданото тримесечие.

Приходите на FedEx се увеличават с 6,9% на годишна база до 8,7 млрд. долара, което надмина средната прогноза на икономисти.

Ръководството на FedEx прогнозира печалба за текущото четвърто фискално тримесечие в интервала от 1,17-1,37 долара на акция. Компанията също така повишава финансовите си цели за цялата фискална година, като има за цел да реализира печалба на акция между 3,60 и 3,80 долара.

Акциите на FedEx поевтиняват с 1,4% до 88,52 долара в началото на днешната търговия на Нюйоркската фондова борса, защото нейният финансов директор Алън Граф съобщи, че растежът на приходите може да се забави през текущото тримесечие заради възстановяването на различни програми за осигуряване на служителите.

През последните 12 месеца обаче акциите на FedEx са поскъпнали със 105%, а пазарната капитализация на компанията е нараснала до 27,68 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още