IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones на път към най-дългата си позитивна серия от август насам*

Индексите в САЩ започнаха сесията на зелено и постепенно ускориха ръста си

17:54 | 17.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones на път към най-дългата си позитивна серия от август насам*

Днешната борсова сесия стартира с ръст за индексите на американския пазар и ако настроенията се запазят такива, то Dow Jones Industrial Average ще постигне най-дългата си възходяща серия от август насам. До момента показателят е отчел шест последователни възходящи движения, а днешният ден е седми поред с повишение.

Като водеща причина за ръстовете анализаторите посочват данните за индекса на производствената инфлация през февруари. Индексът на производствените цени се е понижил с 0,6 на сто през февруари, което е най-големият спад за последните седем месеца. През януари бе отчетен ръст на производствените цени от 1,4 на сто, а анализаторите очакваха спад от 0,2 на сто, пише Market Watch.

Основният индекс на потребителските цени, който не включва храни и горива, пък е нараснал с 0,1 на сто, забавяйки значително повишението си от януари, когато напредна с 0,3 на сто. Това разсея страховете от инфлация и подейства окуражително на инвеститорите.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,7на сто до 10 761 пункта в средата на днешната сесия, като 21 от всичките му 30 компонента се движат на зелено, предава Маrket Watch.

Широкият показател S&P 500 пък напредва с 0,8 на сто до 1 168 пункта, като се движи на най-високото си ниво от октомвеи 2008 година досега. Индексът Nasdaq Composite също се повишава с толкова, достигайки 2 398 пункта.

Стабилно представяне днес регистрират представителите на петролния сектор, което се дължи на задържането на котировките над 82 долара за барел. Акциите на Chevron поскъпват с 1,05 на сто, а тези на Exxon – с 1,35 на сто.

*Актуално към 19:50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още