IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch Ratings повиши перспективата пред рейтинга на Украйна

Правителството на страната се ангажира да работи с Международния валутен фонд за размразяване на спасителния заем

16:30 | 17.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch Ratings повиши перспективата пред рейтинга на Украйна

Fitch Ratings повиши перспективата пред кредитния рейтинг на Украйна, след като правителството на страната се ангажира да работи с Международния валутен фонд за размразяване на спасителния заем, предаде Bloomberg.

Агенцията за кредитен рейтинг повиши перспективата на Украйна на стабилна от негативна и потвърди дългосрочния кредитен рейтинг в чужда валута на ниво B-.

Миналата седмица от Standard & Poor’s повишиха кредитния рейтинг на Украйна с едно ниво до B-.

“Преминаването на изборите и образуването на правителство намали рисковете от продължителен период на политическа несигурност след изборите и допълнително утежняване на макроикономическата и финансова стабилност”, обосновават решението си от Fitch.

Украйна се обърна за заем към МВФ през ноември 2008 г., но през ноември миналата година от фонда замразиха превеждането на траншовете по кредита, тъй като страната не изпълняваше условията на международната институция.

Правителството трябва да намери 1,4 млрд. долара следващия месец, за да плати на Русия за природния газ и да обслужи вътрешния си дълг, като за това й е необходим заема от фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още