IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските министри: Не очаквайте детайли за помощта към Гърция

Финансовите министри от еврозоната имат среща днес, като разговорите се водят основно около случващото се при южните ни съседи

13:21 | 15.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските министри: Не очаквайте детайли за помощта към Гърция

Срещата на финансовите министри от еврозоната, която се провежда днес, едва ли ще приключи с обявяване на някакви подробности относно намеренията за действия по отношение на Гърция. Това обявиха част от участниците в събитието, цитирани от Market Watch.

“Към настоящия момент Гърция не се нуждае от помощ“, категоричен е френският финансов министър Кристин Лагард. По-рано днес бе разпространено интервю с Лагард, в което тя критикува политиката на Германия.

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле също не смята, че ще има някакво развитие около ситуацията или че ако има, то ще бъде обявено публично. Вчера той заяви, че в момента няма нужда да се представя план за подпомагане на Гърция.

Днес ще заседават финансовите министри на 16-те страни от еврозоната, а утре ще се проведе заседание на всички 27 финансови министри от Европейския съюз.

Въпреки отказа на представителите на водещи икономики като Германия и Франция да коментират по-подробно случващото се в Гърция, анализаторите очакват срещата да завърши с по-ясен сигнал, че еврозоната е готова да помогне на закъсалата страна.

Почти никой обаче не очаква да бъдат очертани сериозни и подробни планове за това как може да бъде подпомогната Гърция. Причината е, че в еврозоната има и други страни в подобно финансово състояние и разкриването на подробности относно плановете за подпомагане може да се използва от спекулантите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още