IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Индия наближава 10%

Очакванията на експертите са, че централната банка ще повиши основните лихвени нива, за да овладее инфлационните процеси, особено силно изразени при хранителните продукти

12:36 | 15.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инфлацията в Индия наближава 10%

Инфлацията в Индия се доближи до двуцифрена стойност през февруари, като равнището за месеца възлиза на 9,89 на сто на годишна база, показват правителствени данни, цитирани от АФП.

През януари нивото й беше 8,56 на сто.

Покачването на индекса на потребителските цени надмина очакванията на анализаторите на Dow Jones Newsires, които предвиждаха равнище за февруари от 9,7%.

Според централната банка в страната инфлационното равнище в края на бюджетната година, завършваща в края на март, трябва да е около 8,5%.

Очакванията на експертите са, че централната банка ще повиши основните лихвени нива, за да овладее инфлационните процеси, особено силно изразени при хранителните продукти. Следващата среща на финансовата институция за решаване на въпроса с лихвите е насрочена за месец април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още