IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отстъпи от двумесечния си връх

От началото на тази седмица енергийната суровина е поевтиняла с 0,5 на сто

22:07 | 12.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отстъпи от двумесечния си връх

Цената на петрола се повиши до най-високото си ниво за последните два месеца по време на днешната сесия на Нюйоркската петролна борса, но заради противоречиви икономически данни от САЩ се понижи с повече от 1%, предаде Wall Street Journal.

Американският лек суров петрол поевтинява с 1,1% до 81,24 долара за барел. На международната петролна борса в Лондон брентът губи също 1,1% от цената си до 79,33 долара за барел въпреки че доларът отстъпва срещу повечето основни валути.

По-рано днес цената на априлските фючърси на американския лек суров петрол се повиши до 83,16 долара за барел, което е най-високото й ниво за последните два месеца. Причина за това даде новината за неочакваното увеличение на продажбите на дребно в САЩ през февруари.

Икономическият оптимизъм обаче помръкна, след като стана ясно, че нагласите на домакинствата за състоянието на икономиката и оценката им за сегашната бизнес среда са се влошили неочаквано през март.

Това загатва, че възстановяването на американската икономика ще бъде бавно, а търсенето на енергийни новини ще остане занижено. Това се потвърди и от доклада на Международната енергийна агенция, която очаква спад от 0,3% в търсенето на петрол в развитите страни през тази година.

От началото на тази седмица енергийната суровина е поевтиняла с 0,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още