IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакван ръст на продажбите на дребно в САЩ

Продажбите на автомобили обаче са паднали с 2%, след като през януари намаляха с 1,5 на сто

17:02 | 12.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Неочакван ръст на продажбите на дребно в САЩ

Продажбите на дребно в САЩ неочаквано са се повишили през февруари с 0,3 на сто, отчитайки четвърти месец на ръст за последните пет месеца, предаде Bloomberg.

Данните за предишните два месеца обаче са били ревизирани в посока надолу. Като се изключат продажбите на автомобили, през февруари показателят нараства с 0,8 на сто, което отново надхвърля очакванията.

Средните очаквания за общите продажби на средно бяха за спад с 0,2 на сто, а за продажбите без автомобили – за ръст с 0,1 на сто.

Доклад от миналата седмица показа, че икономиката е загубила по-малко работни места от прогнозираното през февруари. Възстановяването на заетостта ще насърчи разходите на домакинствата през следващите месеци.

Сред веригите магазини за продажби на дребно, надхвърлили очакванията с резултатите си, е Macy’s Inc.

10 от 13-те основни категории стоки са отчели увеличение на продажбите през миналия месец, начело с електрониката и битовите уреди, както и тези на хранителни стоки. Продажбите на електроника са скочили с 3,7 на сто – най-голям растеж от януари 2009 г.

Продажбите на автомобили са паднали с 2%, след като през януари намаляха с 1,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още