IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нараства текучеството сред директорите в САЩ

Преминаването към нова фаза на икономическия цикъл е една от най-вероятните причини

00:07 | 12.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нараства текучеството сред директорите в САЩ

Повече директори напускат своите позиции с възстановяването на икономиката, се твърди в доклад на агенцията за преквалификация Challenger, Gray & Christmas, цитиран от CNBC.

Като цяло 132 главни изпълнителни директори са напуснали длъжностите си през февруари – най-високото ниво от 17 месеца, се казва в доклада. Това е ръст от 61% на годишна база и повишение от 48% спрямо януари.

Най-голям е броят на директорите, подали оставка (47), следван от пенсиониралите се (32) и от тези, които са отстъпили поста си (20).

Текучеството е най-сериозно в реформиращия се здравен сектор, и може още да нарасне.

Една от причините за текучеството е, че компаниите, преведени успешно през кризата от своите ръководители, сега се оглеждат за нови лидери, които да ги поведат към растеж, казва Джон Чаленджър, главен изпълнителен директор на агенцията.

„Ние се придвижваме към следващата фаза на икономическия цикъл”, казва той.

Друга причина е, че някои компании, които се поколебаха да сменят директорите си по време на кризата, сега са по уверени, след като бизнесът им се подобрява.

Увеличеното текучество може и да е сезонно, като директорите изчакват да получат бонусите си преди да напуснат, смята Чарли Полачи, партньор в бостънската агенция за подбор на ръководни кадри Polachi.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още